zondag 6 maart 2016

De gouden gans van Bakermat

Ik vertelde jullie hier eerder al over de boekjes van Bakermat en vandaag geef ik mijn mening over 'De gouden gans'.

Gegevens

Oorspronkele titel: The Golden Goose
Vertaling: Baeckens Books NV i.s.m. gespecialiseerde logopedisten
Uitgegeven in 2008 door Usborne Publishing Ltd.
Uitgegeven in 2012 in het Nederlands door Bakermat
AVI: M4 (oude AVI 4)

Flaptekst

Tom is niet sterk, of knap. Hij is wel vriendelijk. Op een dag krijgt hij het beste cadeautje van zijn leven: een gouden gans! Dat is het begin van een dol avontuur.

Korte inhoud

Dit boekje gaat over drie broers die totaal verschillend zijn. Tom voelt zich de mindere van de drie, maar het verhaal wil kinderen laten inzien dat je niet knap of sterk hoeft te zijn om grootse dingen te verwezenlijken. Door zijn vrijgevigheid ontdekt Tom een gouden gans en die gans zorgt op haar beurt weer voor een trouwerij. Tom komt immers voorbij het kasteel waar een mooie prinses woont...

Mijn mening (+/++)

Het boek wil een aantal heikele punten aansnijden en lukt daar aardig in. Kinderen die zich minder voelen dan broer of zus, dat komen wij in de klaspraktijk ook wel eens tegen. Of jonge lezers die boodschap er zelf uithalen, dat weet ik niet. Dit zal ik eens moeten testen met mijn tweedeklassers! De boekjes van Bakermat zijn daarnaast ook heel toegankelijk. Ze bestaan uit 75% tekeningen en slechts uit 25% tekst. Probeer ze dus zeker eens uit met je zoon of dochter als die eigenlijk niet zo graag lezen. Wie weet, krijg je het vuur toch aangewakkerd :).


Bron:
* http://www.pluizuit.be/archief/121103/De%20gouden%20gans.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten