zaterdag 27 februari 2016

De muzikanten van Bremen, een boekje voor 7-8-jarigen

De uitgeverij Bakermat gaf een aantal boekjes uit voor beginnende lezers. Ik kon er enkele voor een paar euro's op de kop tikken op het Boekenfestijn. Verwacht er misschien niet té veel van, maar kinderen vinden ze wel heel leuk. De verhalen zijn altijd voorzien van zwierige, kleurrijke tekeningen en er staat meestal niet al te veel tekst in. Zo'n drie zinnen per bladzijde. Voor kinderen die niet graag lezen is dit zeker een goed alternatief!

Het is mijn bedoeling om alle boekjes uit mijn klasbib van Bakermat hier op Gietjes Boekies en Movies te delen. Dan kunnen jullie zelf oordelen of een welbepaald boekje jouw zoon of dochter zal aanspreken of weet je als leerkracht meteen of je dit boek zelf wil aankopen of niet.


Gegevens

Oorspronkele titel: The Musicians of Bremen
Vertaling: Baeckens Books NV i.s.m. gespecialiseerde logopedisten
Uitgegeven in 2007 door Usborne Publishing Ltd.
Uitgegeven in 2012 in het Nederlands door Bakermat
Vormgeving: Rocio del Moral
AVI: M4 (oude AVI 4)


Flaptekst

Het leven op de boerderij wordt te gevaarlijk. Een ezel, een hond, een kat en een haan besluiten er vandoor te gaan. Ze trekken naar Bremen, waar ze muzikanten willen worden. Onderweg botsen ze echter op een bende bankrovers. Kunnen ze iets doen?


Mijn milde mening (+/++)

Dit boekje handelt over een vlucht van vier dieren. Ik dacht dat het echt over de muzikanten zou gaan, maar de dieren raken eigenlijk nooit in Bremen. Niet omdat ze zo veel verschillende avonturen beleven, ze komen gewoon een bende bankrovers tegen. Geen al te diepgaand verhaal, naar mijn aanvoelen wat kort en een wat minder spannend einde, maar voor kinderen zeker vermakelijk.


Bron:
* http://www.pluizuit.be/archief/121103/De%20muzikanten.htm

3 opmerkingen:

  1. Ik vond die tekenfilm vroeger fantastisch. Ontelbare keren bekeken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog nooit gezien! Erg é, dat er zo weinig tijd is en zoveel boeken en films... :)

      Verwijderen
    2. Nog nooit gezien! Erg é, dat er zo weinig tijd is en zoveel boeken en films... :)

      Verwijderen