vrijdag 1 januari 2016

Buit van de bieb #1

De aandachtige lezers onder jullie zullen het al gezien hebben, maar wellicht weten heel velen niet waarover ik het heb. Ik neem aan dat jullie liever in een boek lezen dan dat jullie tijd achter jullie pc, tablet of gsm spenderen :). Daarom herhaal ik het vandaag graag nog eens opnieuw. Het is immers de bedoeling om hier op Gietjes Boekies en Movies ook af en toe een licht te laten schijnen op mijn Buit van de bieb. Naast de Mustreads kunnen ze hopelijk allebei inspirerend werken. De Mustreads vind je trouwens terug op mijn pagina 'Wat ik nog wil lezen', Buit van de bieb kun je terugvinden via het label met dezelfde naam. Alle labels vind je trouwens aan de rechterkant op mijn blog!

Bon, vandaag dus aflevering 1 van 'Buit van de bieb'.
Hier in België (of toch in mijn dorp) betalen we 5 euro lidgeld per jaar (en per kaart). Ik ga behoorlijk regelmatig en neem dan van alles wat mee. Ik lees nooit alle boeken die ik meebreng want dat blijkt al jaren een utopie te zijn ;). Toch vind ik het boeiend om ze op een rij te zetten. Zo weten jullie wat ik lees, waarover die boeken gaan en krijg jij misschien zin om eens een ander genre of een andere auteur vast te nemen.

* Het grote Ruben Van Gucht Sporza Quizboek


Flaptekst: 
Ruben Van Gucht is de ideale quizmaster voor wie geboeid is door sport. Voor dit boek haalt de coming man van de sportjournalistiek de kalender erbij en bedenkt voor elke dag van het jaar drie boeiende vragen. Hij heeft daarbij niet enkel aandacht voor grote sporten als voetbal en wielrennen, maar vergeet ook de minder bekende sportdisciplines niet.

Met ook nog eens een toepasselijke themaronde voor elke maand, biedt dit boek de sportliefhebber én quizzer een heerlijke reis door de rijke geschiedenis van sport in binnen- en buitenland. Voortaan hoeft u geen enkele dag meer zonder sport door te brengen!

* De stiefmoeder van Renate Dorrestein


Flaptekst:
Een relatiegeschenkje, had Claire altijd uitgestreken gezegd als iemand vragend van de frêle dreumes naar haar keek. Ik heb haar van mijn man cadeau gekregen. Al twaalf jaar vormt de succesvolle kunstenares Claire Paagman met haar man Axel en zijn dochter Josefien een hecht gezin, niet van echt te onderscheiden. Maar sinds Josefien haar stiefmoeder een geheim heeft toevertrouwd, is het gedaan met de harmonie. Alle drie voelen ze zich bespeeld en belazerd.

* De gele ogen van de krokodillen van Katherine Pancol 


Flaptekst:
Een ongrijpbare herinnering uit haar jeugd speelt Joséphine nog steeds parten. Beetje bij beetje worden de beelden duidelijk en begrijpt ze wat er op die zomerse dag op het strand is gebeurd en hoe deze ingrijpende gebeurtenis haar jeugd en verdere leven heeft beïnvloed.

Ook de dood van haar vader op jonge leeftijd heeft sporen nagelaten. Opgroeien bij een koude, opportunistische moeder, in de schaduw van een oogverblindende oudere zus gaf haar zelfvertrouwen een flinke deuk. De zorg en de liefde voor haar twee dochters houden haar overeind.

* Schuilplaats van Harlan Coben


Flaptekst:
Dat Myron Bolitar een niet al te goede relatie met zijn broer had, was voor de fans al duidelijk. Dus wat moet hij als zijn neefje Mickey onder zijn toezicht wordt geplaatst? Voor Mickey Bolitar kan het leven niet veel ellendiger worden. Nadat hij zijn vader heeft zien sterven en zijn moeder in een afkickkliniek is opgenomen, moet hij bij zijn wereldvreemde oom Myron gaan wonen en tot overmaat van ramp moet hij ook nog naar een andere school! Een nieuwe school betekent nieuwe vrienden en nieuwe vijanden. Gelukkig voor Mickey betekent het ook een fantastische nieuwe vriendin, Ashley. Het lijkt erop dat Mickeys leven eindelijk weer in de lift zit - totdat Ashley spoorloos verdwijnt. Maar Mickey is niet van plan om nog iemand kwijt te raken en besluit Ashleys spoor te volgen. Zijn zoektocht leidt hem naar een huiveringwekkende onderwereld en hij komt erachter dat Ashley niet is wie ze beweerde te zijn. En datzelfde geldt voor zijn overleden vader. Al snel ontdekt Mickey een samenzwering die zo schokkend is dat zijn schoolzorgen erbij in het niets vallen. Het leven zoals hij dat kende, komt volledig op losse schroeven te staan...

* Nu of nooit van Harlan Coben


Flaptekst:
Mickey Bolitar doet zijn best om het hoofd boven water te houden op zijn nieuwe school, maar dat wordt bemoeilijkt door iets afschuwelijks: een van zijn klasgenoten, Rachel, wordt zomaar neergeschoten, en Mickey en zijn vrienden blijken opeens midden in een samenzwering te zitten. Mickey moet slim en koelbloedig handelen om uit te zoeken wie Rachel heeft vermoord, en om zichzelf en zijn vrienden te beschermen.

* 365 nachten van Charla Muller 


Flaptekst: 
Als haar man 40 wordt, wil Charla Muller hem een cadeau geven dat hij zich zijn leven lang zal herinneren: ze geeft hem 365 nachten seks. Charla en Brad Muller hebben een goed huwelijk. Maar met twee fulltime banen, kinderen en een druk sociaal leven, komt hun seksleven steeds meer in het gedrang. Het ontbreken van intimiteit maakt dat hun relatie niet meer is zoals vroeger. Charla besluit dat het tijd is voor een verandering. Ze biedt haar man 365 nachten seks aan. Pas na enige aarzeling accepteert Brad haar cadeau. In de maanden die voorbijgaan stellen Charla en Brad elkaar fundamentele vragen over de kwaliteit van hun seksleven. 

Vragen die ze elkaar nooit eerder hadden gesteld. Moest hun seks altijd goed zijn? Wat was de kwaliteit van hun seks en deden ze soms wel eens alsof? Maakte de dagelijkse vrijpartij hun relatie hechter of was het juist andersom? Zou hun lichamelijke liefde - of die nu goed, middelmatig of ronduit slecht was - andere zaken in hun relatie verhullen? Charla en Brad gunnen elkaar 365 nachten om daar achter te komen…

* Het huis aan de rand van de hemel 


Flaptekst:
‘Frankrijk, Gérardmer, november 1940 – Terwijl de wind over het plateau in de Vogezen veegde, hield de Rosshimmel de adem in. De paarden verstarden en spitsten hun oren. Toen kwamen ze ineens in beweging, vrijwel gelijktijdig, tot ze één enkele grote formatie vormden. De bodem vibreerde zo heftig dat de trillingen tot in de wijde omtrek te voelen waren. De massa van hun gespierde, krachtige lijven liet diepe sporen achter in de pas gevallen sneeuw, die de wind geleidelijk weer zou uitwissen.’

Lizzy Tanner leidt een gelukkig leven met haar gezin. Ze hebben geen geldzorgen en als het nodig is, schiet Lizzy’s grootvader Bodo – het hoofd van een horlogedynastie in Baden – te hulp. Aan dit zorgeloze, luxe leven komt een einde als Bodo sterft. Niet alleen heeft hij het landgoed van de familie in de Vogezen aan twee totale vreemden nagelaten, ook heeft hij Lizzy een opdracht gegeven vanaf zijn sterfbed: zoek naar de waarheid. Zorg dat er gerechtigheid komt. Haar zoektocht leidt naar de jaren dertig. En wat Lizzy ontdekt zal haar familie in een heel nieuw daglicht plaatsen. Ze zal moeten kiezen tussen vertrouwen en smaad, waarheid en vergeving, tussen haar familie en haar overtuiging van dat wat juist is.

Bronnen:
* http://www.lannoo.be/het-grote-sporza-quizboek
* http://www.bol.com/nl/p/de-stiefmoeder/1001004011449016/
* http://www.bol.com/nl/p/de-gele-ogen-van-de-krokodillen/1001004011273362/?country=BE
* http://www.bol.com/nl/p/schuilplaats/9200000002212397/?country=BE
* http://www.bol.com/nl/p/nu-of-nooit/9200000011325951/?country=BE
* http://www.bol.com/nl/p/365-nachten/1001004006762187/?country=BE
* https://www.awbruna.nl/boek/het-huis-aan-de-rand-van-de-hemel-2/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten